Меню

Пай с пилешко и бутертесто

30 юни 2016 | 16:42 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди
1 яйце
1 кора бутер тесто
1 супена лъжица черен пипер
1 чаена лъжичка чесън гранули
1 щипка сол
400 г крема сирене/извара
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и се запържват в сгорещена мазнина. Овкусете ги със сол и пипер. Разбърквайте докато се запържи от всички страни.

Бутертестото се разделя на две части. Едната се постила на дъното на намазнена тавичка за печене. Крема сиренето или изварата се разбърква добре с чесновите гранули. След това към сместа се прибавя и пилешкото, отново се разбърква.

Сместа се разпределя върху бутертестото. Покрива се с останалата част от тестото. Яйцето се разбива и с него се намазва кората тесто отгоре. Пилешкият пай се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна до готовност или за около 30-40 минути.

Забележка: По желание към сместа за плънката могат да се включат и гъби.

Снимка: iStock

вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай