Меню

Пържено-печени пилешки бонфиленца със сусам

9 юли 2016 | 10:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешко бонфиле
1 чаша царевично нишесте
3 яйца
1 щипка сол
¼ чаша олио
50 мл оцет
2 щипки чесън на гранули
2 супени лъжици захар
5 супени лъжици кетчуп
1 супена лъжица соев сос
½ чаша сусам
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на хапки със средна големина. Овалва се хубаво в царевичното нишесте. Мазнината се загрява в тиган на средна температура. Отделно яйцата се разбъркват в купичка. В тях се потапя всяко късче месо. Бонфиленцата се запържват за няколко минути в сгорещената мазнина.

След това се прехвърлят в тавичка за печене. Фурната се загрява до 180-200 градуса. Междувременно кетчупът, чесънът, соевият сос, захарта и оцетът се разбъркват в купичка. Бонфиленцата се поставят в тавичката, заливат се с този сос и се поръсват обилно със сусама.

Пече се за не повече от 20-30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай