Готварство

Пиле с гъби и сметана

Пиле с гъби и сметана
Продукти за 4 порции:
400 гр пилешки гърди
250 гр сметана
250-300 гр гъби печурки
1-2 суп. лъж. масло
1-2 моркова
1-2 кисели краставички (по желание)
копър (по желание)
сол и черен пипер на вкус

Почистете, измийте и нарежете на ивици месото. Загрейте маслото в тиган. Добавете нарязаното месо и оставете до зарозовяване. Разбърквайте. Добавете почистените и нарязани на ивици гъби и нарязаните на кръгчета моркови. Запържете и сложете капак за да се задуши зеленчукът. След 5-8 минути добавете сметаната и отново захлупете. След 4-5 минути свалете от котлона. Добавете нарязаните на тънки ивички краставички, поръсете със сол, черен пипер и нарязан на ситно копър.

Поднесете топло, с гарнитура от бял ориз, пюре или пържени картофи. Добър апетит!

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 8

Напиши коментар
  • 8

    Саши

    преди 1 година

    Браво бабке, рецептичката е чук. Сготвих я на тайфата и са мноу доволни.
  • 7

    Kremena

    преди 1 година

    Strahotna recepta-pozdravleniq.Polu4i se mnogo vkusno ne6to-majat mi e vav vaztorg ot ve4erqta :-)
  • 6

    stanislava

    преди 1 година

    Az 6te sgotvq tazi recepta dnes,no sam sigurna che shte se poluchi dobre:) Blagodarq babo Cenke!
  • 5

    galina

    преди 1 година

    много хубава гозба :) и е добре да има гарнитурка
  • 4

    Cenka

    преди 1 година

    Bravo, babo Cenke! Dnes sym sednala, preglejdam predstavenite recepti i si printiram nai- interesnte. Popadnah na dosta vashi recepti. Originalni, practichni i mnogo blizki do bylgarskata kuhnq i do moq vkus.Pozdravleniq!!!

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto