Продукти
1 чаена чаша ориз
1 кубче зеленчуков бульон
1 кубче бульон "Вълшебство"
2 моркова
2-3 супени лъжици грах от консерва
100 гр гъби от консерва
3-4 с. л олио

Приготвяне:
Измиваме ориза с вода, докато стане бистра и го оставяме да кисне в нея.
Настъргваме морковите на рендето и леко ги задушаваме в мазнина и вода, равни части.
В тавичка изсипваме задушените моркови, граха, нарязаните на ситно гъби, заливаме с 4 чаени чаши вода, добавяме кубчетата бульон. Поставяме тавичката във фурната и печем в умерена фурна около 200 градуса, докато заври водата.
Прецеждаме ориза от водата и го слагаме в тавичката. Печем около 5-6 минути, като разбъркваме от време на време. Изключваме фурната и оставяме тавичката в нея.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"