На водна баня смесете кокосовото и бадемовото масло. Разбърквайте непрекъснато на слаба температура, докато се смесят добре. Добавете към тях бадемовия екстракт и щипката сол като не спирате да бъркате.

Свалете от котлона, изчакайте да се охлади до стайна температура, след това сложете в камерата до пълното замразяване на сместа. След като се е замразила добре я извадете. С ръце оформете топки, големи колкото бонбон. Имайте предвид, че кокосовото и бадемовото масло бързо се топят, затова трябва да действате енергично.

След като оформите бонбоните ги върнете обратно във камерата. Когато се замразят наново ги извадете и оваляйте първо в малко бадемово масло, за да се навлажнят, след това в какао до пълното им покриване. Приберете обратно в хладилник до сервирането на бонбоните.

Снимка: iStock

Вижте още: