Меню

Задушени гъби с ориз

29 март 2017 | 13:03 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
1 кг гъби

1 и ½ чаши ориз

½ чаша олио

2 щипки бял пипер

1 щипка сол

2 глави лук

1 щипка черен пипер

сокът от 1 лимон
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете гъбите на филийки, лука на полумесеци. Напълнете тенджера с подсолена вода и сварете гъбите. Изцедете водата, но я запазете за после. В тенджерата излейте олиото и запържете лука в него. След това добавете гъбите и ориза. Запържете ги за 2-3 минути, след това ги залейте с водата от гъбите. Подправете с подправките и намалете котлона, след като ястието заври. След като водата изври, подправете с лимоновия сок и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай