Нарежете филийките хляб на кубчета. Нарежете на кубчета и ябълките. В голяма купа смесете хляба, ябълките, кафявата захар и нишестето. Разбъркайте добре, за да се смесят.

В отделна купа смесете яйцата, млякото, ванилията, канелата. Разбъркайте с телена бъркалка. Залейте хлебната смес с течната смес. Отново разбъркайте добре с дървена лъжица.

Изсипете сместа в намазнена правоъгълна тава за печене. Разпределете я добре, докато се разпространи до всички ръбове на тавата. Залейте с кленовия сироп. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.

След като крамбъла е готов, нарежете го на правоъгълни порции. Сервирайте поръсен с пудра захар.

Снимка: Tasty

Опитайте още: