Меню

Палачинки от шоколадово тесто с глазура

21 юли 2017 | 06:43 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 жълтъка
40 г захар
350 мл прясно мляко
2 белтъка, разбити на сняг
45 г разтопено масло
1 чаена лъжичка ванилия, течна
200 г брашно
30 г какао на прах
10 г бакпулвер
100 г настърган черен шоколад + още 200 г
250 мл течна сладкарска сметана
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете двата жълтъка със захарта. Разбъркайте с телена бъркалка. Добавете млякото, разбъркайте. Добавете разбитите на сняг белтъци и отново разбъркайте внимателно, за да не спихнат. Прибавете разтопеното масло, разбъркайте. Накрая добавете ванилията и отново разбъркайте.

В друга купа пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера. След това разбъркайте с пластмасова бъркалка. Направете кладенче и в него изсипете сместа с яйцата и млякото. Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят. Настържете 100 грама от шоколада и го изсипете в купата. Разбъркайте.

За глазурата:

На водна баня в отделен съд загрейте сметаната на котлона, докато кипне. С нея залейте останалите 200 грама шоколад. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се получи хомогенна смес.

В леко намазнен тиган започнете да правите шоколадовите палачинки една по една. Печете на средна температура от двете страни. След като палачинките са готови, подредете ги в чиния за сервиране, залейте с шоколадовата глазура. По желание гарнирайте с пресни плодове.

Снимка: Tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай