Меню

Джинджифилов кекс с глазура и орехи

27 септември 2017 | 06:35 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно
4 яйца
1 кафеена чаша захар
1 бакпулвер
50 мл течна сладкарска сметана
1 чаша олио
50 мл прясно мляко
50 г бял шоколад
1 чаена лъжичка лимонова кора, настъргана
1 ванилия
100 г джинджифил, настърган
100 г орехи
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За кекса:

Разбийте олиото със захарта. Добавете яйцата внимателно като разбърквате с миксера след всяко. Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги към сместа. Прибавете прясното мляко, лимоновата кора, джинджифила, ванилията, орехите. Разбъркайте. Изсипете сместа в подходяща форма за кекс. Печете за около 45 минути на 200 градуса.

За глазурата:

Разтопете белия шоколад и сметаната на водна баня. Залейте готовия кекс с нея и изчакайте да изстине напълно преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай