Меню

Домашен хляб със сирене и спанак

2 октомври 2017 | 06:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 чаши брашно
3 яйца
1 кг спанак
250 г сирене
50 мл олио
2 супени лъжици оцет
1 чаша вода
2 щипки сол
черен пипер
1 щипка сода за хляб
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Водата трябва да е със стайна температура. Излейте я в купа. Към нея прибавете оцета и олиото, малка част от брашното, солта и содата. Замесете твърдо тесто. Разделете тестото на две топки като едната да е малко по-голяма.

Разстелете по-голямата топка на дъното на намазнена тава. Издърпайте краищата на тестото, за да полепнат по ръба на тавата.

Нарежете спанака, натрошете сиренето и посолете. Подправете с черен пипер. Разпределете плънката върху тестото. Разточете другата топка тесто и с нея покрийте плънката. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути или до зачервяване на коричката.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай