Меню

Домашни бонбони с шамфъстък

26 октомври 2017 | 06:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 броя черен шоколад (стандартна опаковка)
100 мл течна сметана
1 мускалче течна ванилия
5 супени лъжици какао
50-60 г шамфъстък
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Натрошете шоколада и го смесете със сметаната. Разтопете ги заедно на водна баня, разбърквайки непрекъснато на средна температура. Прибавете ванилията към тях и отново разбъркайте, за да не останат никакви бучки. Свалете от котлона и оставете да изстине.

След това поставете шоколадовата смес в хладилника за няколко часа, докато се охлади напълно. Ще се получи твърда смес, която се поддава на моделиране подобно на пластилин. От сместа оформете малки трюфели.

Счукайте ядките в хаванче и оваляйте всеки бонбон в тях, докато полепнат напълно.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: Youtube

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай