За блата: 

Разбийте яйцата с 50 г от захарта. Към тях прибавете брашното и отново разбъркайте енергично, за да се смесят добре. Полученото тесто се изсипва в застлана с кухненска хартия форма за печене. Блатът се пече в умерена фурна до златисто. 

За крема:

Разбийте сметаната много добре, но така че да е пухкава, не пресечена. Към нея бавно добавете захарта, разбивайки. Сметаната ще започне да се сгъстява. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към сметаната. Разтворете желатина в чашка за кафе. Нека кисне 15 минути, докато се активира. След това го доразтворете на водна баня. Прибавете го към сметаната заедно със ситно счуканите орехи. 

Цялата смес се разпределя върху изпечения и охладен блат, който е предварително поставен във форма за торта с подвижен пръстен (обръч). За финал декорирайте богато с конфитюра от цели ягоди. Ако нямате такъв, използвайте сладко по избор. 

Охладете тортата в хладилник за няколко часа преди сервиране. 

Следете нашите рецепти във Фейсбук страницата ни "Ръкохватки - лесни рецепти"

Опитайте още:

Снимка: istock