Меню

Кисело зеле с боб и бекон

27 декември 2019 | 07:14 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
600 г зрял боб
3 глави лук
6 супени лъжици олио
300 г пушен бекон
½ кисела зелка
червен пипер
дафинов лист
черен пипер
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете боба с две от главите лук, ситно нарязани. Към тях добавете 3 супени лъжици олио и разбъркайте. В друг дълбок съд сварете ситно нарязаната зелка. Овкусете я с черен, червен пипер и дафинов лист. Отцедете зелето и го запържете леко с останалите 3 супени лъжици олио и останалия ситно нарязан лук. Към тях добавете и бекона, нарязан на едри парчета. Отцедете боба и го добавете към зелето. Разбъркайте и оставете да се готви така около десетина минути.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай