Нарежете пилешкото месо на малки парчета и ги поръсете с червен пипер. Сложете зехтина в добре загрят тиган и запържете пилешкото. След това отделете месото в чиния и в същия тиган задушете нарязаните зеленчуци. Ако е необходимо прибавете още малко зехтин. Докато приготвяте месото и зеленчуците сварете пастата според указанията на опаковката.

Прецедете готовата паста, но запазете около чаша от водата, в която се е варила. Върнете пилето при зеленчуците и прибавете млякото, сметаната и пастата. Гответе още няколко минути, за да се свържат добре всички съставки и за да се получи гъст сос. Ако е необходимо разредете с малко от водата, в която се е варила пастата. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още: