Готварство

Мариновани чушки

Мариновани чушки

Продукти за 10 буркана:
7 кг чушки
1 кг захар
200 г сол
180 г олио
1 кг оцет
черен пипер
дафинов лист
бахар

Приготвяне:
Чушките се изчистват хубаво от семето. В 2 литра вода се слага 1 кг захар, 200 г сол и се оставя да заври.
В готовата марина се потапят чушките, колкото да променят цвета си и да останат еластични. След като се извадят се слагат в съд със студена вода.
Във всеки буркан се слага по 18 г олио, 100 г оцет, 1 дафинов лист, черен пипер и бахар.
Чушките се редят и се заливат с марината. Врят 5 – 6 мин.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 3

Напиши коментар
  • 3

    ДАНИЕЛА

    преди 2 седмици

    Търсих рецепта за мариновани чушки и ми направи впечетление ,че рецептите за мариновани чушки са твърде различни и страшно много.Различават се една от друга .Коя е най правилната.
  • 2

    Димитър

    преди 1 година

    ,e[eee
  • 1

    джими

    преди 1 година

    Прави се марината в която се топят чушките,затова се наричат:мариновани!Нещо много важно което в никоя рецепта не го дават-върхът на чушката малко се отрезва за да преминава свободно маринатата през чушката.Срува ми се ,че 100 гр. оцет в рецептата за буркан е много.Чу,шките в буркана се поставят изправени и могат да се поставят една в друга .

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto