Меню

Царска туршия

21 октомври 2016 | 14:05 | Аз жената
3 от 10 гласа
Добави в любими
5 кг камби
1 кг моркови
1 глава карфиол (големичка)
1 л 6% оцет
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша мед
1 чаена чаша сол
1 връзка целина
1 шепа чесън
30-40 зърна черен пипер

Продукти
Приготвяне

Зеленчуците се нарязват в достатъчно голям съд. Оцетът, захарта, медът и солта се затоплят, за да се получи хомогенен разтвор и охладен се добавя към нарязаните зеленчуци. След 5-6 часа се добавят и стритите на прах аспиринчета. След като престои 24 часа и неколкократно се разбърква, се затваря в буркани (с капачки на винт) без варене.
Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай