Меню
Готварство

Новогодишни сладки

04.12.2007г. / 15 27ч.
Аз жената
Новогодишни сладки

Продукти:
110 г масло
100 г захар
1 яйце
270 г брашно
1-2 ванилии или няколко капки ванилова есенция
щипка сол

За украсата:
формички за сладки
1 белтък
разноцветни пръчици и топчета
конфитюр от вишни или друг подходящ

Приготвяне:
С миксер се разбива маслото до пълно омекване, добавя се захарта и отново се разбива. Прибавят се яйцето и ванилиите. Брашното се пресява и се добавя с дървена лъжица към сместа до получаване на меко тесто.

 

 

То се загъва във фолио и се слага в хладилник за около 30 мин., после се разстила върху гладка повърхност и се точи до получаване на кора с дебелина около 3 см.

 

 

 

Изрязват се фигурките и се подреждат в тава, намазана с мазнина. Запичат се за 8- 10 мин. във фурна предварително загрята до 190 градуса.

 

 

 

Като изстинат се украсяват с глазурата и с цветните пръчици и топчета.
Дано да ви харесат. Бързи са, лесни, икономични и вкусни.

 

 

 

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
boqna ( преди 11 години )
mnogo sa vkysni i lesno se prigotvqt stiga vnimatelno da si pro4el instrykciite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар