Меню

Свински черен дроб с винен сос

26 декември 2007 | 09:29 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти: 
1 свински черен дроб 
2 суп. лъж. брашно 
мазнина 
1/2 ч. ч. вино 
черен пипер 
китка магданоз

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Почистете дроба добре, измийте го и го нарежете на филийки. Поръсете ги с черния пипер и ги изпържете в силно сгорещено олио. Посолете ги след като ги изпържите. След което запържете леко брашното с малко мазнина (3-4 лъжици) и го разредете с виното и гореща вода, за да се получи умерено гъст сос. Посолете соса на вкус и го подправете с черния пипер и ситно нарязан магданоз. Прибавете към соса изпържения дроб и го оставете да поври 4-5 минути.
Поднесете ястието с туршия.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай