Готварство

Солен кекс

Солен кекс
Продукти:
1 кренвирш
2 яйца
200 г сирене
чубрица, сол, черен пипер, олио
1к. кисело мляко
брашно и сода за хляб

Приготвяне:
Изключително лесна рецепта. Счупвате двете яйца, нарязвате кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото мляко и когато е готово го прибавяте към яйцата и кренвирша, слагате сиренето натрошено и подправките(черния пипер и солта по вкус)сипвате малко олио и брашно и започвате да бъркате(аз предпочитам с ръка)до получаването на гъста смес. През това време пускате фурната да загрява, по желание можете да нарежете два домата и да ги разположите на дъното на тавичката(с пресни домати става по-сочен кексът)и когато сместа е готова се изсипва в тавата и се разстила навсякъде по нея. Слага се във фурната първо на долно печене на средна температура и когато набъбне го превключвате на долно и горно печене.
Става страшно бързо и вкусно, идеално за съботната сутрин, и не само.
Приятен апетит!

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 8

Напиши коментар
  • 8

    Димитрина

    преди 1 година

    Разгледах доста рецепти. Може и да са добри, но са написани безобразно. Рецептата е "алгоритъм"! Трябва така да е написана, че който и да я чете и да изпълнява указанията, крайният резултат да е един и същ. А при Вас е хаос. Разчита се на опита и фантазията на читателите. Ето ви един пример от горната рецепта:
    "Счупвате двете яйца, нарязвате кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото мляко..."
    Може би трябва да се раздвоя, та докато чупя яйцата и режа кремвиршите "през това време" да разбъркам и содата с млякото.
    Моля, преглеждайте внимателно какво публикувате в този раздел. Четете и си представяйте, че вие изпълнявате указанията. Ако Ви е трудно мога да Ви помогна безвъзмездно. Пишете ми на упоменатия e-mail.
  • 7

    maq

    преди 1 година

    Всичко е ясно само не разбрах колко олио се слага и колко брашно.
  • 6

    пепа

    преди 1 година

    страшен е!
    адмирации за авторката.!!!
  • 5

    РАДОСТИНА

    преди 1 година

    РАЗКОШНА РЕЦЕПТА!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИВЛЕКАТЕЛЕН НА ВИД,А БЕЗ СЪМНЕНИЕ И МНОГО ВКУСЕН!ЩЕ ГО ВКЛЮЧИМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В НАШЕТО МЕНЮ!АДМИРАЦИИ КЪМ АВТОРКАТА НА ТОЗИ КУЛИНАРЕН ШЕДЬОВЪР!
  • 4

    ekaterina

    преди 1 година

    Колко брашно,сода и олио се слага?

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto