Продукти:
1 кренвирш
2 яйца
200 г сирене
чубрица, сол, черен пипер, олио
1к. кисело мляко
брашно и сода за хляб

Приготвяне:
Изключително лесна рецепта. Счупвате двете яйца, нарязвате кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото мляко и когато е готово го прибавяте към яйцата и кренвирша, слагате сиренето натрошено и подправките(черния пипер и солта по вкус)сипвате малко олио и брашно и започвате да бъркате(аз предпочитам с ръка)до получаването на гъста смес. През това време пускате фурната да загрява, по желание можете да нарежете два домата и да ги разположите на дъното на тавичката(с пресни домати става по-сочен кексът)и когато сместа е готова се изсипва в тавата и се разстила навсякъде по нея. Слага се във фурната първо на долно печене на средна температура и когато набъбне го превключвате на долно и горно печене.
Става страшно бързо и вкусно, идеално за съботната сутрин, и не само.
Приятен апетит!