Меню

Пролетна салата с боб

5 април 2002 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Пролетна салата с боб

Приготвяне
Тази рецепта е типична за пролетта, макар да може да се приготвя и през останалите сезони. Лесна е и много апетитна! Може да служи за салата, но също за гарнитура към печено месо, пилешко или риба. За тези, които постят или са вегетарианци това може да е и основна храна.

Продукти:
около 2 чаши сварен боб
1 връзка репички
1 краставица
1 връзка пресен лук
подправки – сол, олио, оцет

Измийте зеленчуците и ги подгответе – нарежете репичките, краставицата, лука. Поставете в голяма купа. Добавете добре сварения боб (може да използвате и консервиран такъв, дори подправен с доматен сок или чили). Прибавете останалите подправки на вкус и разбъркайте.

Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай