Готварство

Супа от праз

Супа от праз
Продукти:
3 стръка праз 50 г целина 30 г масло 1 1/2 с.л. брашно 2 кубчета пилешки бульон 120 г сирене Крема 2 жълтъка 3 с.л кисело мляко
Приготвяне:

Празът се нарязва на ситно, целината се настъргва. Праза се задушава 3 мин. под капак с малко масло и водичка. Добавя се целината, поръсва се с брашното, разбърква се и се наливат 1,5 литра вода /гореща/.

Стрива се и бульонът и се вари 20-30 мин. На тих огън жълтъците се разбиват и се смесват с размекнатото сирене крема. Добавя се и киселото мляко. С получената смес се застройва супата и се оттегля от огъня.

Тази супа е с високо съдържание на калций.

Рецептата е от конкурса "Здравословно и вкусно"


Снимка:

shc.hu


* * *

Супа от карфиол
Супа с ябълки
Супа от тиквички и джанки

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 1

Напиши коментар
  • 1

    дребнава

    преди 1 година

    Не може да има бульон на кубчета и да е в категория "здравословно".

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto