Продукти:
3 парчета патешко филе
2 с. л. фъстъчено масло
сол, черен пипер

Марина:
1 връзка кориандър
2 глави лук
2 с. л. соев сос
1 ч. л. мед

Фъстъчен сос:
1 кутия (250 мл) кокосово мляко
100 г фъстъци
1ч. л. захар
1 щипка сол
1 щипка чили
1 с. л. соев сос
200 г манатарки
1 с. л. масло
сол, черен пипер
2 глави червен лук
1 с. л. брашно
2 червени чушки
връзка магданоз

Приготвяне:
Измиваме гъбите и ги режем на парченца. Обелваме лука, и него режем на едри шайби. Чушките се режат на ленти, а месото на 3 филета.
Продуктите за марината се слагат в дълбока купа и се разбъркват със соевия сос. Месото се намазва с марината и се оставя за 30-40 минути в нея.
Фъстъчен сос: Фъстъците се смилат с миксер. Кокосовото мляко се сипва в тенджера, добавя се нарязаният на ситно магданоз, другите подправки за соса и разбитото в малко студена вода брашно. Вари се 15 минути на слаб огън с постоянно бъркане. Загряваме фурната на 220 градуса и слагаме в тавичка маринованото месо като предварително го посоляваме и поръсваме с пипер. Отгоре слагаме бучки масло. Печем 4-5 минути, обръщаме месото и допичаме при 200 градуса за 20 минути. След това го изваждаме и завиваме в алуминиево фолио и оставяме за 10 мин. на ръба на печката. През това време задушаваме гъбите, лука и чушките в мазнината от печеното месо.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза