Меню

“Лебеди”

4 декември 2008 | 11:54 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
прясно мляко – 300мл
яйца – 2бр.
мая – 20 г
олио – 3 с. л.
брашно – 1кг
сол и захар – по 1 с. л.
кисело мляко – 2 с. л.
сусам – 1 ч. л.

Продукти
Приготвяне

 От изброените продукти се оформя тесто, от което се оформят хлебчета с големина на яйце, оставят се да втасат, намазват се с кисело мляко и се поръсват със сусам. Изпичат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин. От 2 с. л. вода и брашно се омесва тесто, от което се оформят шийките на лебедите – оформят се ченгелчета като ръкописната буква “г” и също се изпичат. Хлебчетата се разделят на две с хоризонтален разрез. Двете половини на хлебчетата се почистват от средата, т. е. издълбават се. Долната половина се напълва с картофено пюре, руска салата или подобна смес. Горната половина на хлебчето се разделя на две половини и се забожда в сместа като крила и накрая се забожда и шията.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Lazarina ( преди 11 години )