Меню

Дюли с канела

13 декември 2008 | 12:59 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
Дюли с канела

Приготвяне

Този десерт е изключително подходящ за декември, за Бъдни вечер или дните около Коледа. Това е един оригинален и приятен начин да изненадате своите гости с необичаен и вкусен десерт!

Продукти за 4 порции:
2 дюли
1/2 пакетче канела
1/2 ч. чаша млени орехи
1/3 ч. чаша захар

Приготвяне:
Измийте, нарежете на две и почистете средата на дюлите. В купа смесете орехите, канелата и захарта. Разпределете сместа по равно във всяка дюля. Запечете в умерена фурна за около 20-25 минути.
Сервирайте самостоятелно или с гарнитура сметана или лъжица сладолед.
Добър апетит!

* * *

Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ирката ( преди 11 години )
Правя същия десерт, но основата не са дюлите, а ябълки. В сухата смес добавям и стафиди. Вкусен и полезен десерт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар