Готварство

Класическа рецепта за палачинки

Класическа рецепта за палачинки
Продукти:
2 яйца около 2 чаши пр. мляко (400 мл) около 2 чаши брашно щипка сол олио 2-3 суп. лъжици
Приготвяне:

Палачинките са една от най-любимите закуски за всеки. Гарнирани по желание с течен шоколад, мед, захар, сладко, сметана, плодове или пък солени – с майонеза, кашкавал или сирене – те са идеалната закуска за неделя сутрин, когато цялото семейство е заедно или пък специалитет за посрещане на гости на следобедно кафе или десерт към основно хранене.
Някои хора се страхуват от палачинките и считат, че те са трудни за приготвяне. Истината е точно обратната – всеки може да ги приготви. Стават бързо и лесно!

Приготвяне:
В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.
Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина.
Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.
Гарнирайте по желание.
Добър апетит!

* * *

Пълнени палачинки
Палачинки
Великденска палачинкова торта
Печена палачинка

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 37

Напиши коментар
  • 37

    Kaloyan

    преди 1 година

    Да, след получаване на сместта, трябва да се сложи за около половин час в хладилника, докато се "успокои".
  • 36

    Ani

    преди 1 година

    Iskam da popitam, sled kato se prigotwi smestta, trqbwa li da se chaka izwestno wreme predi da se purje?
  • 35

    dasfdf

    преди 1 година

    kakvi cashi
  • 34

    mouse<3

    преди 1 година

    а долу горе колко палачинки стават от тази смес :)
  • 33

    olga

    преди 1 година

    pala4inkite stanaxa prevasxodni blagodaria

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto