Готварство

Бързи питки със сирене

Бързи питки със сирене

Продукти:
1 ч. ч. натрошено сирене
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2/3 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода бикарбонат
около 3 ч. ч. брашно
100 г настърган кашкавал

Приготвяне:
В тавичка се прави кладенче от две ч. ч. брашно, в което се прибавят натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко се разтваря содата и се прибавя към другите продукти. Замесва се меко тесто, като постепенно се прибавя останалата 1 ч. ч. брашно. Тестото се оставя да престои в хладилника за около 10 минути. Фурната се загрява до 200 градуса и от тестото се оформят топчета с големината на орех. Поставят се в тавичка на разстояние едно от друго, тъй като увеличават двойно обема си при печене. Върху всяко топче се поръсва настърган кашкавал. Тавичката не се маже с мазнина, понеже в самото тесто има олио. Питките се пекат до златисто. Ядат се топли.

Автор: Александра Константинова

* * *

Класически милинки със сирене

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 22

Напиши коментар
  • 22

    Ani

    преди 1 година

    Пропорциите на олиото са наистина сгрешени 2-3 супени лъжици е - така стават прекрасни. Не мога да спра да ги правя...и ям ^^
  • 21

    Юлия

    преди 1 година

    Превъзходни са!!!! Лесни, вкусни, прекрасни !!!
  • 20

    Момчил

    преди 1 година

    Хубава рецепта, но според мен пропорцията на олиото е сбъркана. Станаха глетави и недопечени отвътре.
  • 19

    ЕЛЕНА

    преди 1 година

    ПИТКИТЕ СА СТРАХОТНИ БЛАГОДАРЯ ЗА ЧУДЕСНАТА РЕЦЕПТА
  • 18

    Ромина

    преди 1 година

    На мен не ми се получиха :( и то 2 пъти... въпреки, че спазвах стриктно рецептата.... Тестото става много мазно и накрая са глетави, сурови.... незная къде е проблема...

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto