Меню
Готварство

Миш-Маш – класически

18.02.2009г. / 17 58ч.
Аз жената
Миш-Маш – класически

Миш-маш е класическа рецепта за бързо хапване, подходяща за всеки сезон.

Продукти за 2 порции:
4 яйца
1/4 пакетче масло (или 2-3 суп. лъж. олио)
2 домата
3-4 пиперки
около 100 г натрошено сирене
1/2 връзка магданоз

Приготвяне:
пиперките се изчистват от семето и се нарязват на парченца. Доматите се поставят за 1 мин. в гореща вода, след което се обелват и също се нарязват на парчета. В дълбок тиган се загрява маслото и се изсипват нарязаните пиперки. Като се поизпържат, прибавят се доматите и се разбърква добре. Когато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина, се прибавят яйцата и натрошеното сирене. Отново се разбърква. Поръсва се с нарязания на ситно магданоз.

* * *

Миш-маш по димитровградски

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
EVA ( преди 8 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
skorpiona ( преди 10 години )
Продуктите могат да бьдат според сезона, но кьм тази рецепта сложете и две щипки чубричка. Вкусьт става страхотен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31 rate up comment 18 rate down comment
Вито ( преди 11 години )
54 rate up comment 1 rate down comment
Баба Ценка ( преди 11 години )
Стефи, да, за зимни условия доматите могат да са консервирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17 rate up comment 138 rate down comment
stefi ( преди 11 години )