Меню

Пълнен ананас с ризото

23 февруари 2009 | 12:42 | Аз жената
Добави в любими
Пълнен ананас с ризото

Приготвяне

Продукти:
1 ананас
250 г шунка
200 г ориз
150 г кисели краставички
150 г гъби печурки
1/2 пакетче масло
сол на вкус

Приготвяне:
Почистете ориза и гъбите. Запържете в маслото ориза, добавете гъбите, бъркайте. Добавете 650 мл вода. Бъркайте до доброто сваряване на ориза. Оставете да изстине.
Нарежете краставичките и шунката на кубчета. Разрежете ананаса на две по дължина и изгребете сърцевината, така че от основното тяло да се оформят две “лодки”, които ще напълните с ризотото. От хубавите парчета ананас също нарежете на кубчета.
В дълбок съд смесете ориза с гъбите, шунката, краставичките и ананаса. Осолете на вкус. Поставете ризотото в получените “лодки” от ананас.
Поднесете в подходяща красива чиния.
Добър апетит!

* * *

Руладини от свинско месо с кестени

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ivanka ( преди 11 години )
tazi recepta mi se struva mn.stranna ananasa e sladak ,kiseli krastavi4ki ,sol ne moga da si predstavq kakav vkus 6te ima.4estno kazano ne bix q probvala
отговор Сигнализирай за неуместен коментар