Меню
Готварство

Реване с грис

29.03.2009г. / 13 49ч.
Аз жената
Реване с грис

Продукти:
6 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. грис
1 бакпулвер
1 ванилия
За сиропа:
1,5 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. вода
сок от 1/2 лимон
1 ванилия

Приготвяне:
Разбийте до бяло захарта и яйцата. Добавете гриста и разбъркайте. Накрая добавете и ванилията и бакпулвера и разбъркайте добре. Изсипете в предварително намазана с олио и обрашнена тава. Печете около 30-35 минути (до получаването на приятен кафеникав цвят) във фурна на 180 градуса. Оставете да изстине.
Захарта и водата оставете да поврат около 10 минути. Изключете от огъня, добавете лимоновия сок и ванилията. Полейте с горещия сироп изстиналата основа. Оставете да престои 2-3 часа.
Реването е готово. Нарежете на парчета и поднесете по желание гарнирано с малко сметана или сладолед.

* * *

Палачинки с гарнитура от ябълки

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Мариела ( преди 11 години )
Сиропът на реването трябва да бъде поне двойна доза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар