Меню
Готварство

Каша от коприва

13.05.2009г. / 16 20ч.
Аз жената
Каша от коприва

Това е вкусна и полезна копривена каша, която е много подходяща за пролетния сезон.

Продукти:
около 250 г коприва
1 ч. ч. пр. мляко
2 яйца
100 г сирене
50 г масло
3 суп. лъж. олио
4 суп. лъж. брашно
сол на вкус
по желание – 2-3 стръка пресен чесън

Приготвяне:
Почистете копривата. Кипнете я в около половин литър вода. Оставете да поври 10-ина минути, след което отстранете от огъня и пасирайте.
В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Добавете брашното и бъркайте. Добавете на малки части прясното мляко и копривената смес, като бъркате непрекъснато до получаването на хомогенна каша. В края добавете натрошеното сирене и яйцата. Осолете на вкус. По желание допълнете с нарязания на ситно чесън. Поднесете топло като самостоятелно ястие или гарнитура.
Добър апетит!

* * *

Лопуш с ориз на фурна

Коментирай