Готварство

Крем супа с аспержи

Крем супа с аспержи
Продукти:
около 300 г пресни аспержи (или замразени) 1 глава лук 1 едър картоф около 100 г целина 1 ч. ч. прясно мляко 2-3 суп. лъж. масло 1/2 китка магданоз сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:

Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете на едри кубчета и поставете в дълбока тенджера с около 1 л вода. Оставете да ври на тих огън около 40 минути. Свалете от котлона и пасирайте сместа. Върнете на огъня и добавете прясното мляко. Оставете да ври още около 5 минути. Супата е готова.
Поднесете топла и към всяка порция добавете 1/2 лъж. масло и малко ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!

* * *

Супа “Виагра”
Салата от аспержи
Аспержи в сос от сирене 
Всички крем-супи на едно място

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 1

Напиши коментар
  • 1

    repris

    преди 1 година

    Благодаря за рецептата! Вчера я приготвих и се получи страхотна.

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto