Готварство

Фондан за торти

Фондан за торти

Продукти:
500 г пудра захар
1 суп. лъж. желатин
50 мл вода
50 г царевично нишесте
по няколко капки оцветители (различни цветове)
50 мл глюкоза – за намазване за блясък

Приготвяне:
Разтворете желатина във водата и след като набъбне на водна баня за няколко минути го доразтворете.
В дълбока купа пресейте пудрата захар и нишестето. Добавете желатина и започнете да бъркате. Скоро фонданът е готов. Разделете на части и оцветете всяка част с по няколко капки сладкарска боя. Можете веднага да оформите фигурки или да приберете в пликчета, плътно затворени и съхраните за няколко дена в хладилника.
Направете фигурките поне ден преди да направите самата торта, защото им е необходимо време да изсъхнат.
За да направите кувертюр за торта разточете фондана, за да не залепва използвайте още пудра захар.
Успех!

Как се прави фондан – видео

* * *

Плодова торта
Бърза торта
Всички рецепти за торти на едно място

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 4

Напиши коментар
  • 4

    янка

    преди 2 години

    И аз опитах,но и моят стана твърд мн бързо и фигурките не залепнаха,а се пързалеха по тортата :)
  • 3

    нерие

    преди 2 години

    фондана е супер
  • 2

    Светла

    преди 2 години

    Всичко изглежда много лесно ,но при мене фондана става след известно време много твърд......нормално ли е .....може би не го приготвям правилно
  • 1

    ашли

    преди 2 години

    чудни торти и вкуни

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto