Готварство

Солена торта

Солена торта
Продукти:
яйца – 5 сварени сирене – 300 г кашкавал – 300 г картофи – 500 г майонеза “Олинеза – пушена” – 300 г горчица “Олинеза” – 1 с. л. лютеница “Олинеза” – 1/2 ч. л. извара – 150 г краставица, домат,
Приготвяне:

В купа се поставя един слой прозрачно домакинско фолио така, че да покрие дъното и стените. Последователно се рендосват ред белтъци, над тях жълтъци, сварени картофи, сирене, кашкавал и отново редове от същите продукти, докато свършат. Смесват се 200 г майонеза с горчицата и се изсипва върху настърганите продукти като леко се разклаща, за да попие надолу. Поставя се в хладилник “да стегне” след което се обръща върху подходяща чиния, отстранява се фолиото и се гарнира със слой приготвен от пасираната извара и 100 г майонеза. От тази смес се отделят 2-3 с. л., прибавя се лютеницата и се шприцоват малки розички. От домата се изрязва по-голяма роза и се поставя в средата на тортата. Украсата завършва с листенца от краставица, сърчица от пиперка и магданоз.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 5

Напиши коментар
  • 5

    стела

    преди 1 година

    аз правя подобна, но слагам колбас и царевица. това разбирасе зависи от предпочитанията.става мн.вкусно.
    ТОРТАТА ИЗТЛЕЖДА НЕВЕРОЯТНО ЗА КОЕТО ПОЗДРАВЯВЯМ МАИСТОРА :)
  • 4

    Васил

    преди 1 година

    Оригинална рецепта за торта...няма спор! Благодаря на Виолета Господинова!
  • 3

    Теодора

    преди 1 година

    Вили, ти си моя еталон за домакиня. Да си жива и здрава!
  • 2

    Виолета

    преди 1 година

    Сърдечно благодаря за милото послание Теодора - която и да си и където и да си - на теб също желая да си жива и здрава!
  • 1

    Володя

    преди 1 година

    Според мен това е най-достойното представяне в този конкурс и как изобщо е било подминато?!

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto