В купа се поставя един слой прозрачно домакинско фолио така, че да покрие дъното и стените. Последователно се рендосват ред белтъци, над тях жълтъци, сварени картофи, сирене, кашкавал и отново редове от същите продукти, докато свършат. Смесват се 200 г майонеза с горчицата и се изсипва върху настърганите продукти като леко се разклаща, за да попие надолу. Поставя се в хладилник “да стегне” след което се обръща върху подходяща чиния, отстранява се фолиото и се гарнира със слой приготвен от пасираната извара и 100 г майонеза. От тази смес се отделят 2-3 с. л., прибавя се лютеницата и се шприцоват малки розички. От домата се изрязва по-голяма роза и се поставя в средата на тортата. Украсата завършва с листенца от краставица, сърчица от пиперка и магданоз.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии