Готварство

Класическа рецепта за телешко варено

Класическа рецепта за телешко варено
Продукти:
400 г телешко месо 2-3 картофа 2-3 моркова 1 глава лук 3-4 суп. лъж. масло сол и черен пипер на вкус магданоз за поръсване
Приготвяне:

Приготвяне:
Измийте и нарежете на парчета месото. Поставете в голяма тенджера с литър вода да ври. Оставете на тих огън да ври поне 50 минути.
Почистете зеленчуците и нарежете на едро. Добавете към врящото месо.
Добавете и 4-5 зърна черен пипер и сол на вкус.
Оставете да ври още около 30 минути.
Изключете котлона и добавете маслото и малко магданоз. При поднасяне можете да гарнирате с още магданоз и лъжица сметана.
Добър апетит!

Снимка:shc.hu

 

* * *

Телешко месо със спанак
Телешко с гъби
Телешко варено с пащърнак

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 8

Напиши коментар
  • 8

    Цветанка

    преди 2 години

    Наистина коренът и листата целина са задължителни. Аз варя месото предварително и след това добавям зеленчуците в прецедения бульон. Избягвам тенджерата под налягане в този случай. Наистина става бързо, но зеленчуците си променят цвета и потъмняват от телешкото. Иначе децата ми обожават телешко варено, а днес това е менюто за вечеря :)
  • 7

    Милена

    преди 2 години

    Много добра рецепта !!! Изключително лесна, но пък много вкусна :) Добър апетит !
  • 6

    Христина

    преди 2 години

    В момента я приготвям(с телешка опашка и в тенджера под налягане).....ухае страхотно
  • 5

    Росен

    преди 2 години

    и аз така я знам, надявам се, че ще се получи :))
  • 4

    Димитрина

    преди 2 години

    Супата може да си приготви в тенджера под налягане. Това скъсява времето на обработка, запазва зеленчуците цели и става с по-наситен аромат.
    Процедурата на приготвяне се опростява, защото всички съставки без магданоза и масплото се поставят заедно в тенджерата, заливат се с водата и тенджерата се затваря. Вари се отночалато на силен котлон, докато вдигни налягането - започне да фъфка, след което се намалява и се вари до 1 час, в зависимост от месото.
    Добре е вместо телешко месо, да се приготви от телешки джолан, със или без костта. Ако месото е джолан, можете да не добавяте масло. Също така бих искала да добавя, че в класическата рецепта обезателно присъства и глава целина, по желание корен от магданоз и корен пъщърнак. При поднасяне можете да поръсите със ситно нарязани листа от целина от по-нежните.

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto