Готварство

Класическа рецепта за телешко варено

Класическа рецепта за телешко варено
Продукти:
400 г телешко месо 2-3 картофа 2-3 моркова 1 глава лук 3-4 суп. лъж. масло сол и черен пипер на вкус магданоз за поръсване
Приготвяне:

Приготвяне:
Измийте и нарежете на парчета месото. Поставете в голяма тенджера с литър вода да ври. Оставете на тих огън да ври поне 50 минути.
Почистете зеленчуците и нарежете на едро. Добавете към врящото месо.
Добавете и 4-5 зърна черен пипер и сол на вкус.
Оставете да ври още около 30 минути.
Изключете котлона и добавете маслото и малко магданоз. При поднасяне можете да гарнирате с още магданоз и лъжица сметана.
Добър апетит!

Снимка:shc.hu

 

* * *

Телешко месо със спанак
Телешко с гъби
Телешко варено с пащърнак

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 8

Напиши коментар
  • 3

    Петър

    преди 1 година

    По принцип телешко варено се прави с телешки джолан, но аз бих ви препоръчал да пробвате с телешка опашка, ако намерите такава.
    Добър апетит!
  • 2

    ivan

    преди 1 година

    mnogo mi varvi s rakiikata
  • 1

    Симо

    преди 1 година

    пробвах я! Страхотна е, балгодаря

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto