Меню

Пълнени картофи с масло и кашкавал

18 януари 2016 | 09:37 | Михаела Лазарова
5 от 9 гласа
Добави в любими
6 големи пресни картофа
150 г обикновено масло или масло с билки и подправки
150 г кашкавал
сирене чедър
1 малка кофичка заквасена сметана
див лук

Продукти
Приготвяне

Измийте добре картофите, но не ги белете. Сложете ги в подсолена вряща вода за няколко минути, за да поомекнат. След това с помощта на остър нож разрежете картофите на тънки филийки. Като ги разрязвате, не режете картофите до края. Резените трябва само леко да се разперят като ветрило.

Започнете да слагате маслото и кашкавала на тънки парченца. Тук може да видите как да си направите масло с подправки и билки. За да ви е по-лесно с маслото сложете го за няколко минути във фризера. След като напълните картофите, полейте с малко зехтин. Сложете да се пекат в умерена фурна.

Когато са почти готови поръсете картофите по желание със сирене чедър. Сервирайте с малко заквасена сметана, в която сте сложили див лук. Към продуктите може да добавите и тънко нарязан колбас или шунка.

Снимка и идея: tastykitchen.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )