Домашен солен кейк с кашкавал и шунка

25 април 2015 | 11:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
2 яйца
1 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
¼ чаша олио
1 бакпулвер
½ с.л. сол
150 г настърган кашкавал
150 г шунка

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте яйцата с олиото, майонезата и горчицата. Отделно смесете сухите съставки – брашното, солта и бакпулвера.

Смесете всичко заедно и замесете тесто. Прибавете кашкавала и нарязаната на ленти или кубчета шунка. Разбъркайте всичко много добре.

Изсипете сместа в продълговата форма за печене, предварително намазнена или покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.

Преди консумация изчакайте кейкът да изстине напълно.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай