За дома

Колко пъти да рециклираме?

27.06.2011г. / 22 48ч.
Вергиния Генова
Колко пъти да рециклираме?

Става все по-модерно и по-модерно да рециклираме и да използваме един и същи предмет или материал много пъти. Колко?
Колкото повече, толкова повече! – както казва Мечо Пух.
Ето още една лятна саксия, която е направена от стари изкуствени цветя, залепени с топъл силикон. Ако трябва да преброя колко пъти съм ги използвала, може би ще се затрудня. Първо бяха декорация за банята, после едно лято украса в хола, един Великден се радваха на шарени яйца, украсявайки импровизирана пластмасова купа от купен сладкиш... а пък това лято ще гледат как расте кафето. Беше ми омръзнала пластмасовата кафява саксия и когато пресаждах кафето я боядисах и украсих. Стана доста по-свежо и по-интересно.
Лично аз съм доволна от резултата.

Опитайте да рециклирате и ще видите, че ще останете много удовлетворени и възхитени от резултата.
Аз съм решила да освежа саксиите, а вие може да решите да преобразите някоя друга вещ у дома.
Не забравяйте, че рециклирането е обратната страна на консуматорството. Консуматорството не се толерира, защото в днешно време отвсякъде ни предизвикват да купуваме и да хвърляме и наново да купуваме и като запреливаме от вещи, отново да хвърляме.
Някои хора смятат, че да си направиш нещо от стари неща у дома е признак на бедност. Но всъщност не е така, защото докато рециклираме ни се налага да използваме лакове, лепила, бои и други, които със сигурност струват повече, отколкото същата вещ от магазин за левче.
Все пак успяваме да не хвърляме толкова много отпадъци и да се забавляваме у дома.

Прочетете още:

Коментирай