За дома

Супер практични приложения на кафето

20.12.2011г. / 21 50ч.
Аз жената
Супер практични приложения на кафето

Всеки почитател на кафето има романтична връзка с него. Кафето омайва с неповторимия си аромат, а особено през зимата и с приятната си топлина. Освен, за да ни даде енергия в началото на новия ден, кафето има и някои много полезни практични приложения.

Ако почистването на хладилника не е сред любимите ви занимания, поставете купичка с утайка от кафе и неприятният „аромат“ ще изчезне за ден-два. Лошата миризма от ръцете също изчезва с помощта на триене с утайката.

Направете си сами антицелулитен крем – смесете топла утайка от кафе с кокосово масло и втрийте в кожата, след това отмийте. Кофеинът е полезен против портокаловата кожа. А за да премахнете слоя от мъртви клетки върху кожата си направете домашен ексфолиант – смесете 1 с. л. утайка с 1/2 с. л. зехтин и по желание няколко капки от любимото ви ароматно масло.

Кафеената утайка намира приложение и в пръстта за цветята, тъй като е богата на фосфор, магнезий, калий и мед. Големи почитатели на чистото кафе са рододендронът, (азалията) и боровинката.

Дайте и на косата си да пие силно кафе и тя ще заблести. Нанесете напитката върху чиста и суха коса за 20 минути, а след това отмийте. Направо светна, нали? За да задържите ефекта, прилагайте кафеената маска веднъж на седмица.

Разпръсната из дома суха утайка кара мравките да бягат надалеч. Помага и срещу уличните котки, които ползват градината ви за тоалетна. Кафеени зърна в купа или ваза отнемат лошите аромати за дома и са чудесна декорация за хола или кухнята.

Кафето може да е тайната съставка на сладкиши с какао, например кекс, чили и сладолед. Малко кафе в маринатата за месо го прави супер крехко.

Сега можете да се насладите на кафето си още повече, защото знаете, че освен за енергия, върши работа и за много други неща.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
eli vasileva ( преди 11 години )
Обичам го! в 16 пред компютъра когато уча... и колко приложения...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време