За дома

Интересни детски кутийки за подаръци

22.06.2012г. / 12 34ч.
Вергиния Генова
Интересни детски кутийки за подаръци

Може да си направите чудесни кутийки за подарък от стари дребни играчки. Така ще възпитате децата да пазят вещите си и да проявяват креативност. От малки да ценят както вашия труд, така и собствения си и да не бъдат част от хората и вещите за еднократна употреба.

Независимо дали играчките, които смятате да използвате са евтини или скъпи, тук е важен принципът. Разбира се по-скъпите и по-запазените играчки ще изглеждат по-красиви. Но ако пък са такива, може да ги дадете на деца, които нямат възможност да играят с нови.

Всеки може да купи хартиен подаръчен плик за 2-5 лева – скъпо е, но когато отиваме на гости, искаме да се представим добре и да подарим нещо красиво и интересно, опаковано по също такъв красив и интересен начин.

Не винаги може да намерите интересен плик за подарък, но винаги може да изработите такъв със собствените си ръце.

Винаги казвам, че има сноби и снобки, особено в женски род, които никак няма да оценят усилията ви да създадете нещо оригинално и само за тях. Е, за такива – купете готов плик, но за всички останали направете подарък и опаковка с мисъл.

Спираме се на детските подаръци и опаковки, защото всеки, който има деца знае, че остават най-различни играчки – малки и големи, които когато децата пораснат, колкото и да са ни любими, няма какво да ги правим. Дребните спокойно можем да използваме отново за различни проекти и опаковки.
Например да украсим пластмасова кутия от някакъв продукт. Махаме доколкото е възможно етикетите или ги облепваме с хартия и отгоре украсяваме. Най-добре да е тематично – ако ще правим подарък на морска тематика, можем да сложим малки корабчета, лодки, мидички; ако ще подаряваме плюшена играчка – можем да сложим малки плюшени играчки. Важното е подаръкът да се събере в кутията, която украсяваме. Затова помислете – подаръкът според кутията или кутията според подаръка.
Ако редовно правите такива интересни опаковки за подаръци, няма да ви се натрупват много излишни играчки.

Снимка Вергиния Генова

Прочетете още:

Коментирай