За дома

Противозачатъчни за буен растеж

Форсиране на растенията с хормонални таблетки

28.01.2013г. / 11 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Противозачатъчните са и пръв приятел и пръв враг на жените. Все още ще чуете противоречиви мнения – от това, че са много добри, до това, че създават невероятни проблеми. И често се случва да не налучкаме от раз нашия вид противозачатъчни и може да се окажем с няколко блистера непотребни противозачатъчни, които да решим да изхвърляме. Ако това е вашият случай, не го правете. Дайте ги насам.

Използвайте ги, за да подхраните цветята у дома и да ги накарате да растат по-бързо и да цъфтят повече.

Свързани статии

Какви противозачатъчни да използваме?

Предвид целта на занятието – най-евтините. Проблемът е, че не навсякъде ще ви дадат. Почват да ви искат рецепта, да ви обясняват как с хормоналните таблетки шега не бива. И накрая решават, че трябва да ви пробутат първите им попаднали, защото поне аз така и не можах да установя кои са най-евтините. Е, ако имате позната аптекарка или веща цветарка, тя ще подходи по съвсем различен начин. На мен ми дадоха и ценни съвети, споделиха опитност с цветята и накрая ми дадоха личните си изостанали хормонални таблетки.

Ако ви е скучно може да обикаляте аптеките и да шокирате хората на опашката с изявления, че ви трябват каквито и да е противозачатъчни. Но най-добре използвайте такива, които не са ви понесли добре и сте решили да ги изхвърлите.

Как се използват противозачатъчните?

Хапчетата се стриват на прах и се слагат в саксията.

Може просто да се заровят и да се чака сами да се разтворят.

Другият вариант е примерно 4-5 хапчета да се стрият на прах и да се разтворят в няколко литра (отново 4-5) вода и с тази вода да се поливат цветята. Може да се полива почвата или да се сипва в чинийката – зависи от цветето.

Действа добре на стайни теменужки, бегонии, сакъзчета и други цъфтящи.

Растенията, които не са цъфтящи избуяват на листа – листата стават повече, по-зелени и по-ярки.

С една дума хормоните действат като форсират растението да се развива по-бързо.

Дозата също трябва да се определи от големината на цветето – по една таблетка на малка саксия е добре.

В големи саксии няма смисъл да се слагат хапчета, а само да се полива с домашно приготвената хормонална вода.

Може да използвате противозачатъчните когато искате цветето по-бързо да цъфне. Например насадили сте теменужки и искате да ги подарявате на приятелки за 8-и март или по друг повод, но не върви да ги подарите без цвят, така че месец – два преди това може да приложите този начин на „наторяване“.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Катето ( преди 11 години )
Току -що прочетох за тази идея и още утре ще я пробвам.Имам доста орхидеи и макар да си цъфтят супер ,ще опитам да ги направя по- буйни. Освен орхидеи гледам доста видове палми , дифенбахия ,няколко вида кротони , няколко вида драцена , еухарис ,кливия и т.н. Няма мушката и африканска теменужка. По тях си пада майка ми ,която има завидна колекция.Благодаря за идеята!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Александра ( преди 11 години )
Аз пробвах с разтоворени хапчета във вода - при теменужките наистина действа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 2 rate down comment
Вергиния Генова ( преди 11 години )
Г-жо Диди, напишете ми на личния имейл, какво смятате за личността ми :)))) Иначе е готино да се обижда, анонимно, нали? Разтоварващо е:)))) Ще ви давам и други поводи да се разтоварвате - не се притеснявайте. Идеята е да ви провокираме да коментирате. Анонимността е благодатна и да се пише неграмотно, също.А относно статиите няма лично пристрастие, а обобщение на опитности и идеи. Много хора подхранват цветята си с различни торове, които също не са особено безвредни, а това е само един от начините.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 13 rate down comment
didi ( преди 11 години )
Отвратително, ако вас ви тъпчат с хормони, например за коне, добре ли ще ви бъде. Само *** може да напише и публикува подобно нещо. и не се извинявам за обидата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар