За дома

Къде да съхраняваме дамските си чанти?

Най-подходящото място у дома за тях

28.02.2013г. / 10 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Като работещи жени имаме поне няколко дамски чанти, а някои от нас много повече.

Днешният въпрос е къде ги съхраняваме?

Ако живеем сами, имаме големи гардероби, закачалки и прочее – този въпрос е излишен.
Питането е към онези, които живеят натясно с голямо семейство и домашни любимци. За да имаш домашен любимец трябвало да му осигуриш не знам си колко квадратни метра жизнена площ, иначе нямаш право да изтезаваш горкото животинче, обаче за човешките същества няма такива норми. Не е ли странно?

Свързани статии

Следователно човешките същества трябва да се ограничават в покупката на вещи. В това число дрехи, обувки и чанти. Е, възможно ли е това за една жена? Колкото и голяма икономическа криза да има, желанието за нещо ново е непреодолимо. Ще отидем в един магазин втора употреба и пак ще си купим пет различни чанти за 10 лева.
Въпросът е къде да ги държим след това?

Първият вариант е в гардероба. Закачени на кукички или закачалки. Грижливо подредени по големина и цветове на различни рафтове.

В килера. Ако имаме килер, или стая пригодена за склад, може да ги накачим една под друга на вратата, опаковани в найлонови торбички, за да не се прашат и да не заемат място.
Прозрачните пластмасови кутии също са добра идея. Защото когато станат повече от три е трудно да открием от раз онова, което ни трябва. А когато са прозрачни с един поглед можем да открием необходимата ни чанта или обувки. Добра идея е дори да сложим в една и съща кутия обувките и чантата, с която обикновено ги комбинираме.

Под леглото в кутии. Това също е класика за хора живеещи в малки жилища. Лошото е, че трябва да вадим и вадим, да лазим, да се протягаме, докато не открием правилната кутия.

Честно казано не се сещам за друг вариант, а е ясно, че трябва да ги държим на сухо, проветриво място – така че вариантът мазето, например, не става.

Единственото подходящо, но нереализируемо за мнозинството от жените, е да притежават самостоятелна стая – гардероб, където да имат достатъчно място за обувките, чантите, дрехите и всичко необходимо.

Аз гласувам за последното. Не проумявам как досега не се е появила нито една женска организация, която да има такова справедливо искане – за всяка жена – стая – гардероб. Толкова ли много искаме? Това би трябвало да е едно от първите искания в списъка на женските патии... да не изброявам следващите!

Коментирай