За дома

Изчистете дома с помощта на оцет

И всичко блести

13.05.2013г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Няма нищо по-хубаво от натуралните продукти за почистване. С тях бързо и лесно можем да почистим дома си. Забравихме за ползата от оцета в домакинската работа. Няколко места, на които може да се възползваме от неговата сила за справяне с мръсотията ще ни подсетят отново да го използваме.

Свързани статии

Премахнете успешно котления камък от умивалника, ваната, душ кабината. За по-упорити замърсявания около фугите на плочките смесете оцета с малко сода.

Почистете ютията

Ако дупчиците на ютията са зацапани, потопете клечица за уши в оцет, тя е достатъчно удобна за тази цел. Може да добавите и малко оцет към водата, която сте сипали в ютията. Разгладете върху парче плат, за да може съвсем да се почистят замърсяванията. След това повторете процедурата, но само с чиста вода.

Почистете златните си бижута

Оцет с малко сода отново ще възвърне блясъка им. Оставете бижутата за няколко минути в съд, в който сте поставили оцет и сода. Леко разтъркайте и изплакнете с чиста вода.

Почистете вазите

Обичаме свежите букети, а вазите в дома си още повече. Но често след като е имало цветя в тях, водата е оставила следи, които ги загрозяват. Сипете оцет и вода във вазата и оставете за няколко минути. Разтъркайте и изплакнете. Вазата е като нова.

Почистете дръжките на вратите, стъклото около камината.

Почистете барбекюто

Във вода добавете оцет, като количествата трябва да са равни, а водата топла. Разтъркайте металните повърхности на барбекюто и оставете за десет минути да подейства. Изплакнете с вода, ако е необходимо повторете.

Не прилагайте оцет върху мрамор.

Коментирай