За дома

5 правила за събирането на багаж

Ваканция – стягайте багажа!

30.07.2013г. / 10 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Ако ви се налага често да пътувате, вече знаете кое как да стъкмите, че да взимате хем всичко необходимо, хем нищо да не ви липсва. Някои смятат, че за пътуване трябва да вземат само кредитна карта и джапанки, а други прецизират всичко до най-малката подробност. И това може би не се дължи толкова много на финансовите възможности, а на възпитанието и темперамента.

Има хора, които след обяда решават, че вечерта тръгват на море и стягат багажа за 15 минути и вече са на път, други отделят седмици в подготовка.

Какво да сложим в багажа си?

Лятото, а и не само е добре да имаме повече на брой, но по-тънки дрехи. Ако е студено можем да се навлечем като зелки, ако е топло можем на всеки половин час да сменяме тоалета си...

Събирайки багажа е добре да изберем цветови комбинации, които си отиват и предварително да сме наясно кое с кое ще комбинираме.

Същото важи и за материите на дрехите. Да се връзват една с друга.

Да не се мачкат. Не навсякъде има ютии и не винаги имаме време да гладим.

Да съхнат бързо. Ако взимаме малко дрехи за престоя и смятаме, че ще ни се наложи да ги перем е добре да подбираме такива, които съхнат бързо.

Обувките

Важно е да вземем не най-новите, а най-удобните за ходене. И някой и друг по-официален тоалет и подходящи обувки за него, ако смятаме, че ще ни се наложи да ги използваме.

Да не натъпкваме на отиване багажа до горе, освен ако не сме сложили подаръци и неща за раздаване – обикновено от пътуване винаги се връщаме с нови попълнения дрехи и подаръци, така че трябва да предвидим място.

Същото трябва да съблюдаваме и когато подреждаме куфара за детския лагер, защото ние се стремим всичко да е изгладено и подредено, а на връщане всичко се прибира на топка и съответно може половината неща да не се приберат обратно. Това също е явление, което често се случва при мъжките и детските куфари. Но подреждането на детския багаж е друга тема.

Коментирай