За дома

Есенен венец от неделната разходка

Радвайте се на есента!

23.09.2013г. / 13 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Колкото и да не искаме да приемем фактите, те вече са на лице. Лятото си отива – за пореден път. Сменят се сезон след сезон. И хубавото е, че ние все още сме тук и все още сме живи. Но да си жив не е достатъчно, трябва да се удоволстваш от това, че си жив, да чувстваш тръпката от живота.

Малко хора го правим, но пък някои наистина се наслаждават на живеенето.

За да добавите оптимизъм към деня си, направете си есенна украса на дома. Най-добре да не посещавате магазините, а да посетите парка или гората. Там ще намерите достатъчно неща за еднократна употреба. Например шишарки – те са за многократна, всъщност.

Свързани статии

Първо може да ги сложите в някакъв съд и да украсите хола или масата за хранене.

После с част от тях може да си направите есенен венец и да го закачите на входната врата или над камината.

С другата част може да украсите подаръците, които подарявате в следващите месеци.

Да направите свещници или украса за елхата.

И с последната ви част, която е доживяла до Коледа да напалите камината и да се насладите на уханието с чаша червено вино в ръка.

Ето, виждате ли как животът намира смисъл в малките неща. И някак си става по-хубав и по-смислен.

Но за да имате шишарки е добре да се разхождате всяка седмица в гората – ходенето е здраве и чистият въздух също.

Забравих да кажа дежурната си реплика, нали за това беше цялата статия, как да си направите венец. Най-лесно – изрязвате обръч от картон /кашон/ и върху него лепите със силикон /чрез силиконов пистолет/, ако сте измислили по-добро лепило ми кажете, аз не съм. Върху тази основа лепите шишарките, листата, жълъдите и каквито съкровища сте си донесли от разходката.

Ако ви се занимава повече може да направите и венец от слама или клони. Вариантите са много – ефектът ще е красив. Децата ще се радват. Изводът – струва си да опитате.

Коментирай