За дома

Как лесно и бързо да свалим украсата от елхата

Няколко практични съвета за подредба, сортиране и прибиране на украсата така, че другата година да можете отново лесно да я използвате

02.01.2014г. / 17 40ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Сигурни сме, че ви е писнало да събирате падналите иглички от елхата, когато сваляте украсата. Празниците са минали, настроението ви малко се е скапало, отново се връщате на работа, а на всичкото отгоре и всичките тези бодли, втъкнати в мокета!

Вместо да започнете да дърпате играчките от където ви падне и накрая да стане пълна плетеница и да изпопадат и непадналите иглички, последвайте тези прости стъпки за разваляне на украсата на коледното дърво!

Започнете отзад напред. Най-напред премахнете елементите, които сте сложили последни на елхата. Например, ако отдолу около кръстачката сте подредили къщички, кукли на Снежанка и Дядо Коледа, махнете първо тях. След това един по един отстранете гирляндите, които опасват цялото дръвче.

Свързани статии

Постелете меки памучни кърпи под елхата около кръстачката, докато махате играчките. Така ще предпазите от счупване стъклените топки или фигурки, ако случайно някоя падне, докато ги сваляте.

Преди да свалите лампичките ги пуснете да светят. Така ще видите дали има някоя изгоряла крушка и ще си направите план дали следващата година има нужда да купувате нови.

Счупените кукички за закачане можете да смените, така че за следващата година да не се бавите при украсяването на елхата.

Надпишете си кутиите с украсата. Така ще се ориентирате в коя кутия какъв вид украса сте прибрали. Хем ще можете да прецените с кои украшения да започнете, хем ще знаете с какво точно разполагате.

Ако ползвате изкуствено дърво, постарайте се да изравните всяко клонче добре, така че да не го приберете с извити или усукани клони в опаковката.

Коментирай