За дома

Кои храни предизвикват падане на козината при кучетата?

Пикантни храни и подправки

09.02.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Загубата на козина е един от основните проблеми, които засягат кучетата. Причините за този проблем може да са много като краста, неподдържане на козината, лоша хигиена, паразитни инвазии, проблеми с жлезите и други. Понякога причината може да се крие в това, в което най-малко предполагате, а именно храната на домашния любимец.

Правилно е кучетата и котките да се хранят със специални за тях храни и въпреки това, те често консумират от храната, която ние слагаме на трапезата си. Вижте кои храни не бива да яде вашето куче, ако искате да има здрава и красива козина.

Сол

Солта е важна за нашето здраве, но в случай, че кучето ви не се храни със специална кучешка храна, а вие му я приготвяте, не бива да добавяте сол в нея. Излишната сол в храната може да причини падане на козината.

Царевица

Вероятно не знаете, но някои кучета могат да развият алергия към царевица, а други не. Освен това, царевицата съдържа захари, които не се препоръчват за домашните любимци и могат да се отразят на здравето на козината им. Затова избягвайте да давате пици и други храни в които има царевица.

Свързани статии

Пикантни храни и подправки

Всяко куче е различно. Има такива, които ядат абсолютно всичко. Но ако между тези храни попаднат и такива, които са с много пикантни подправки, това може да причини бърза загуба на козина.

Захар

При вида на сладкиши всички кучета се изкушават, а стопаните още повече и милият поглед на домашния любимец често ви кара да му дадете едно малко парченце сладкиш или шоколад. Консумацията на захар, с която техният организъм не може да се справи също може да доведе до загуба на козина.

Яйца

Като цяло млечните продукти не са препоръчителни за консумация от кучетата. В някои от тях се съдържат и яйца. Някои породи кучета са алергични към яйчен жълтък, което води и до загуба на козина.

Лук, чесън и гъби

Лукът и чесънът също като солта трябва да бъдат избягвани, независимо дали са термично обработени или пресни. Освен падане на козината, те могат да предизвикат и чревни проблеми и проблеми с червените кръвни клетки.

Коментирай