За дома

Какво символизират цветята, които Той ви подарява

Какво означава, когато получите червена роза?

12.02.2014г. / 16 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Скоро е денят на Свети Валентин. Празник, в който освен романтично поднесен подарък, ще получите и красив букет или поне едно цвете. Разбира се цветя получавате и на много други празници, различни поводи или без конкретен повод.

Смятаме, че мъжете рядко се замислят за символиката на цветята, които избират. Дали купуват хаотично или искат да предадат някакво послание с тях? Споделяме няколко красиви цветя, може би едни от най-често подаряваните и посланията, които любимият иска да остави.

Червени рози – Влюбен съм в теб

Може все още да не сте получили дългоочакваното признание, но Той със сигурност изпитва силни чувства към вас. Мъжете, които са на върха на страстната любов, подаряват червени рози.

Букет от разнообразни на цвят рози

Всеки цвят роза си има своето значение. Червената е за страстна любов, жълтата показва, че половинката ви ревнува. Ако получите лилава роза значи, че се възхищават от вас като личност, а бяла роза означава, че ви обожава. Събрани заедно в букет те казват „Харесвам те и имам интерес към теб“.

Орхидея

Това изящно цвете често присъства в големите и красиви букети. Посланието, което вашият любим иска да ви предаде с подаряването му е, че не само ви обича, но ви смята и за изтънчена личност.

Свързани статии

Смесен букет от полски цветя

Ако Той не знае, че това са любимите ви цветя, посланието, което остава подарявайки ви този букет е, че ви харесва, приятни са му интимните моменти, но не очаквайте нещо по-сериозно.

Лалета

Те се предлагат в разнообразни цветове и във всичките си варианти са не само красиви, но и казват „Обичам те“. Подарените лалета засвидетелстват искрени чувства към вас.

Букет от божури

Тези красиви, ароматни разпъпили се цветя, се подаряват на романтични и чувствителни жени. А какво по-хубаво от това половинката ви да мисли, че сте чувствителна, нежна и не на последно място женствена. Това значи, че е разбрал каква сте отвътре, което е важно в една връзка.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай