За дома

Как да използвате бебешка пудра в домакинството?

Премахнете мазните петна от дрехите с помощта на бебешка пудра

23.02.2014г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Бебешката пудра е продукт, който купуваме не само за малките бебчета, но и е част от вашата грижа за здрава кожа с по-малко раздразнения. Оказва се че това е поредният продукт с приложение и в домакинството. Вижте как може да използвате пудрата и във вашия дом.

Помага при мазни петна върху дрехите

Пресните мазни петна по дрехите са истински ужас. Едно от решенията е да посипете такова петно със сол. Друга алтернатива, която абсорбира голяма част от мазнината попаднала върху материята е бебешката пудра. Посипете петното с нея и оставете да действа няколко минути. След това изперете дрехата според инструкциите на етикета.

Ако спортните ви обувки не миришат приятно, посипете малко количество бебешка пудра в тях. Оставете ги в продължение на една нощ и след това изтърсете излишното количество пудра. Това ще елиминира неприятната миризма и краката ви ще се изпотяват по-малко.

Ттези от вас, които имат в дома си стар паркет, знаят колко досадно може да бъде понякога скърцането му. Бебешката пудра помага и при скърцащ паркет. Посипете малко количество във фугите му. Това би трябвало да реши проблема.

Помага при мравки

Лятно време заради нашествие на мравки, често не можем да отворим балконската врата или прозорците си спокойно. За да предотвратите навлизането на мравки в дома, посипете от външната страна на первазите и праговете на вратите бебешка пудра.

Свързани статии

Ако сте любители на книгите със сигурност пазите ценни четива, които са на повече от 20-30 години. С времето страниците им пожълтяват, влагата ги разваля и това става благоприятна среда за акарите. Посипете съвсем малко количество между страниците им. Това ще попречи на влагата и ще избегнете неприятния мирис.

Ако почиствате дома си с домакински ръкавици сте забелязали, че след първото им слагане талкът в тях се е износил. Това прави некомфортно и трудно повторното им слагане, а влажната среда, която се създава вътре, благоприятства образуването на гъбички. Сложете малко количество бебешка пудра и те ще станат като нови.

Коментирай