При приготвянето на сладкиши или разкрасителни маски често се налага да не използвате цялото яйце, а да ви трябва само белтъка или жълтъка. Останалата част от яйцето обикновено искате да запазите, за да може да използвате и нея.

Още по темата

Но как лесно може да се раздели жълтъка от белтъка, без да попаднат черупки в тях и без жълтъкът да се размие? Има лесен и бърз трик, който ще ви помогне в разделянето на белтъка от жълтъка на яйцата. Всичко, което ви трябва е празно и чисто пластмасово шише и плоска чиния. Счупете внимателно яйцето в чинията.

Доближете много близо до жълтъка празната бутилка, но внимавайте да не го разкъсате. Стиснете празното шише в средата и след това отпуснете. Това ще подейства като вакуум и ще всмукне в шишето само жълтъка, без да го разлива. В друга празна чиния поставете целия жълтък. За да ви бъде по-лесно споделяме и видео.